zagranitsa.com
Назад

Саудівська Аравія підвищує ціни на нафту

0 1424
Фото: pixabay.com

Офіційні представники Саудівської Аравії натякнули, що бажають збільшити попит на нафту в Європі та Азії за допомогою підняття цін на сиру продукцію в регіонах. Тим часом, навпаки, спостерігається ситуація, коли ф’ючерси на нафту знизилися

Керівники і трейдери енергоресурсів стверджують, що найближчим часом ціна може досягни 100 доларів за барель. Одночасно спостерігається покращення економічної ситуації в Китаї, який постраждав через коронавірус. Інфляція в європейських країнах також дещо сповільнюється.

Економіка та закупка нафти

У квітні минулого року аравійська компанія Saudi Aramco дещо підвищувала ціни на сорт Arab Light. Його вартість досягла 2,50 долара за барель. А це на 50 центів більше, ніж було в березні. Ціни для споживачів в США залишилися на тому ж рівні, а от Середземномор’я та Північно-Західна Європа змушена була платити 1,30 доларів за барель. Нафтові інвестори на фоні дебатів щодо використання природного палива заробляють біля 128 млрд дол. Однак, це як гра в Elslots казино, можливо пощастить і гроші прийдуть, а можливо – надії не виправдаються.

Фото: pixabay.com

Ситуація, що спостерігається в світі

В минулому 2022 році ціна на нафту впала з 115 доларів до 85,83 доларів за барель (на 0,1%). Сталося це в результаті:

  • погіршення світової економіки;
  • протистоянню перебоям у постачанні нафти, що почали спостерігатися в результаті вторгнення РФ в Україну.

Саудівська Аравія – найбільший експортер нафти, що очолює перелік виробників ОПЕК+ (крім Росії).

НАПЕЧАТАТЬ

Смотрите также:

Комментарии

c
Гость
Еще 0 ответов комментарии