zagranitsa.com
Назад

Варто відвідати: крутезні заклади Києва, які відкрилися в 2023 році

0 5933
Фото: Селям

Весна – час нових пригод! Давайте разом відкриємо для себе щось свіженьке та цікаве? Спойлер: у столиці з'явилися ресторан кримсько-татарської кухні, кафе з варениками на кожен день і нова мережа рибних закладів! Готові до дегустації?

Селям

«Селям» – це новий проєкт від Алекса Купера. Засновник говорить, що це його найбільша ставка, хоча проєкт має багато суперечностей: запуск під час повномасштабної війни,  вузький сегмент та кримськотатарська кухня. Проте заклад має всі шанси стати цікавим рестораном на гастрономічній мапі столиці.

«Селям» – перший ресторан кримськотатарської кухні в Україні з сервісом, хостес, якісним вином та коктейлями, тарілками по 50 євро та глечиками початку 20 століття.

Ресторан розташований на вулиці Сагайдачного, недалеко від Контрактової площі. Це житловий будинок 1870-х років із двома рівнями, кількома окремими залами та терасою, яка виходить на внутрішнє подвір’я. Він може розмістити 190 гостей із можливістю відкриття додаткової посадки на подвір’ї. Меню складається виключно з кримськотатарських страв в авторській та адаптованій до сучасного міста подачі.

Адреса: вулиця Петра Сагайдачного, 35.

Меню можна переглянути тут.

Фото: tomato.ua

Зустріч

Кафе «Зустріч» на Бессарабці стало новим закладом рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, які також володіють Mimosa Brooklyn Pizza, «Чайкою» та «Автостанцією». Кафе дивує своїх відвідувачів комбінацією вареників та бургерів разом з Negroni. Це може здатися дивним, але водночас таке меню підходить на кожен день. Варто звернути увагу на інстаграмні вареники з вишнею, які подаються з киселем та сферою сметани. Ціни в меню доступні. За кухню відповідає шеф-кухар Артем Баклицький з Mimosa Brooklyn Pizza. Булочки для бургерів випікаються у власній пекарні Mimosa Bakery. Бар-менеджер Андрій Петрусь відповідає за коктейльну карту з акцентом на Negroni.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 1-3.

Меню можна подивитись тут.

Фото: Instagram

NeRest

Новий рибний ресторан NeRest відкрився на бульварі Лесі Українки. За словами засновників, цей заклад створений для всіх, хто любить морський вайб та цінує гармонію смаків та океанічного спокою. В кожному закладі мережі NeRest обіцяють secret place, що дає можливість гостям насолоджуватись особливою атмосферою. У першому ресторані це прихований бар Speak easy, але в кожному наступному буде свій особливий секрет. І це не все! У кожному ресторані також буде дитяча кімната, де малеча зможе провести час весело, тоді як дорослі насолоджуватимуться смачним обідом. Доречі, засновники також не забули про мешканців Лівого берега, адже другий заклад мережі NeRest відкрився на Позняках, на вулиці Мішуги, 7-А. 

У меню відвідувачі знайдуть цікаві позиції, зокрема бургер зі «сніжним» крабом, казанок мідій у вершково-сирному соусі, млинці з тунцем, рибний вершковий та багато іншого. 

Повне меню можна переглянути тут.

Фото: NeRest

А які ваші улюблені заклади у Києві?

НАПЕЧАТАТЬ

Смотрите также:

Комментарии

c
Гость
Еще 0 ответов комментарии